Bewust-Heel
Vul het leven met jezelf in plaats van dat je jezelf vult met het leven
Innerlijke wereld VS Uiterlijke wereld

Wat er in je is, zal zich zichtbaar maken in je leven. Klinkt als magisch, als iets wat eigenlijk niet mogelijk is.We ervaren dit meestal als alles behalve magisch, omdat de meesten van ons verdeeld zijn in zichzelf en deze verdeeldheid zich ook uit in het leven van ons.Het is dus vaak meer ellende dan iets waar we van kunnen genieten in ons leven, wat iets zegt over wat er voor ellende IN ONS is.Maar het kan wel magisch worden, als we aannemen (en ik heb er voor mijzelf genoeg bewijs voor ervaren) dat ons leven 1 grote spiegel is van onze innerlijke wereld, dan hebben we de sleutel om onze werkelijkheid (leven) te veranderen.

Ik neem een aantal voorbeelden: Ben je verdeeld in jezelf, voer je een innerlijke strijd tussen delen in jou (wat soms niet eens bewust is) zal je leven zich vullen met strijd, strijd met mensen of strijd om dingen die maar niet willen lukken. 

Schat je jezelf waardeloos in, zal je je leven vullen met financiële zorgen en altijd tekort komen aan vanalles.

Heb je erg veel gifstoffen opgeslagen doordat je je niet kan uiten of stop je veel weg, zal je huis er uit zien zoals jouw lichaam en geest er aan toe is. Rommel, vuil en chaos.

Of! Is er zoveel angst in je dat je de controle over alles in je leven wilt behouden en ben je extreem netjes en kun je niets loslaten? Dit zegt alles over hoe onzeker en onstabiel je in jezelf bent.

Hou je niet van jezelf maar leef je vooral in je hoofd en bekritiseer je jezelf voortdurend (ook onbewust) zal je er niet in slagen een goede relatie op te bouwen met wie dan ook. Je zal je kritiek projecteren op de mensen om je heen, niemand is goed genoeg en iedereen heeft wel iets waar je je aan ergert. De mensen die je aantrekt zullen je nooit waarderen om wie je bent, je straalt immers uit dat jij niet voldoet en geen liefde waard bent. 

Heb je jezelf in de steek gelaten (misschien als kind al) en ben je in je hoofd een programma gaan leven i.p.v. je werkelijke zelf in je hart toe te staan. Dan zal je ervaringen aantrekken waar je in de steek gelaten wordt en diepe eenzaamheid ervaren. 

Draag je van kleins af aan (ook onbewust vaak) de lasten van je familie en heb je geen manier weten te vinden deze lasten te uiten of van je af te schudden? Dan zal je het leven als een last ervaren en zal alles zich opstapelen tot je er bij neer valt.

Lieg je tegen jezelf, door jezelf continu weg te cijferen en te verloochenen? Dan zal je mensen aantrekken die dit bij jou doen en zal je je leven als een grote leugen ervaren. 

Verstop je jezelf, durf je niet kwetsbaar te zijn en verschuil je jezelf achter vanalles, dan zal je hoogstwaarschijnlijk veel eten en aankomen, zodat er een zichtbare buffer is tussen jou en de buitenwereld. 

Ben je ergens de communicatie met jezelf (hart) verloren, dan zal zich dat uiten in vooral vanuit je hoofd leven je gevoel af te sluiten, en in communicatie problemen naar de mensen in je leven. 

Dit zijn enkele voorbeelden uit het leven gegrepen, ervaringen uit mijzelf en mensen die ik heb mogen helpen.We zijn geneigd oplossingen te vinden voor de problemen die we ervaren in ons zichtbare leven.

Bijvoorbeeld: Je houdt niet van jezelf. Dit wordt in jouw leven gespiegeld door dat je geen goede relatie in stand weet te houden met een partner. Dan gaan we weg bij diegene en denken dat we niet voor elkaar bestemd waren en gaan op zoek naar een BETERE partner. Vervolgens blijkt diegene ook niet helemaal te voldoen en krijgen we daar ook problemen mee. Dan gaan we weg bij diegene in de overtuiging dat diegene het toch ook niet voor ons was. Zo blijven we de werkelijke oplossing omzeilen. De kern zit hem namelijk in de relatie met onszelf. Zolang die onveranderd blijft zullen we nooit gelukkig zijn, met wie dan ook in ons leven. Er zullen altijd spiegelingen zijn van de verstoorde relatie MET ONSZELF.

Zo is het met alles.Ook met financiële problemen hoe hard dat ook klinkt en hoe ongeloofwaardig het is, als we de waarde bepaling IN onszelf gaan bekijken en bijstellen, zal ons zichtbare leven mee veranderen! Hoe meer onze ZELFwaarde hersteld wordt hoe meer wegen en oplossingen zich zullen aandienen.Het vergt doorzettingsvermogen en vertrouwen om hier in te geloven en niet op te geven. Keer op keer tegenslagen zorgen ervoor dat we makkelijk voorbij gaan aan de KERNoplossing. Waardoor de financiële problemen alsnog voorduren.Net als met relaties, is hier net zo. Zolang we het buiten onszelf zoeken om het op te lossen zal het patroon/spiegel zich blijven herhalen. 

Met zelfverloochening/wegcijferen precies hetzelfde.Altijd afhankelijk zijn van bevestiging van anderen, de mening van anderen zwaarder laten wegen dan die van onszelf. Anderen altijd voor laten gaan is een teken van (en zorgt er meer en meer voor) dat we constant tegen onszelf liegen en onszelf afwijzen. Ons leven en de mensen erin worden een leugen, het is gebaseerd op alles behalve jezelf. Dit patroon is alleen te doorbreken door de afwijzing en leugens naar jezelf op te lossen. Het zal zich herhalen totdat je door hebt dat JIJ degene bent die liegt en jezelf afwijst. 

Ben je te dik, dan lossen we het op door te sporten, minder te eten. Toch gaan we hier weer VOORBIJ aan de kern! 

In al deze voorbeelden is 1 kern aanwezig namelijk de relatie met jezelf.

Onbewust door de jaren heen (door opvoeding, familiepatronen, trauma, geloofsovertuigingen en veel meer redenen) heb je meer en meer delen van jezelf verstopt of afgewezen. Toen je geboren werd was je heel (soms zelfs niet eens maar in dit artikel ga ik daar even vanuit) en door reacties van mensen om je heen, gebeurtenissen, en alles wat ik hierboven noemde ben je delen van jezelf gaan amputeren/verstoppen. Delen die je niet meer wilde voelen. Overleven heet dit.Deze delen verzegelde je en ze konden geen deel meer uit maken van wie JIJ in de kern bent. Na jaren van ervaringen en overleven, ben je uiteengevallen in heel veel delen energie. Dit zal zich uiten in je leven, patronen/spiegels zullen zich manifesteren waardoor jij kunt zien waar de verdeeldheid IN jou zich bevind.

Als dit weet kun je dus gaan letten op wat er in je leven gebeurd en hierdoor heb je het gereedschap om te weten wat voor werk er IN jou aan de winkel is.

Tekenen van uiteengevallen delen (verdeeldheid) in jezelf:

Gezondheidsproblemen, lichaam vertelt je dat je niet HEEL bent.

Geestelijke problemen, je geest verteld je dat je niet heel bent.

Relatieproblemen (ook ouder/kind, vriendschappen).

Strijd in je leven, dingen gaan moeizaam of lukken maar niet.

Geraakt zijn door iemand of iets wat er gebeurd (altijd een spiegel van iets in jezelf)

Niet verder te komen, patronen die zich herhalen waardoor het echt gaat opvallen dat dit jou altijd overkomt. (rode draad in je leven).

Ouder zijn van een kind met een gedrags’’probleem’’ (ik noem het zo, maar het is geen probleem in feite) Kinderen spiegelen als geen ander jouw delen! 

Raakt je kind je keer op keer, herken je de emoties van hem of haar uit jouw jeugd/verleden maar denk je daar allang bij jezelf overheen te zijn? Je bent bijvoorbeeld heel hard aan de slag geweest voor jaren met jezelf en je weet beter. Toch, als je kind je raakt ligt de emotie niet alleen bij het kind. Waarschijnlijk is het toch goed om te kijken WELK deel van jezelf je theoretisch wel begrijpt, maar toch nog niet hersteld hebt in de kern. Ergens spiegelt het kind ook JOUW communicatie met dat zelfde deel in jou.Weten dat het anders kan, en op verschillende lagen iets opgelost hebben, betekend nog niet dat de kern die onder die lagen zit is opgelost. Ik spreek uit ervaring.

Nu je weet hoe t werkt, daag ik je uit te gaan kijken wat je in jouw leven ziet, waar de knelpunten zitten. Zodra je het doorhebt en de relatie met jezelf hersteld (hier zijn een aantal gereedschappen voor en als je er meer over wil weten kun je contact met mij opnemen) zal je leven vrijwel meteen reageren daarop.

Zelfs de onmogelijkste situaties heb ik mogelijk zien worden en zien veranderen als mensen de kern in zichzelf gingen herstellen. In mijn eigen leven gingen dingen die ik al jaren wilden maar niet wilden lukken pas stromen toen ik in de kern de relatie met mijzelf had opgelost. Ik begreep het maar niet, ik was toch al zover? Ik wist toch beter? Had al zoveel opgelost! Klopt, ik had lagen opgelost, de kern kwam daardoor bloot te liggen, en pas toen ik dat begreep werd alles anders.

Reacties

Louise op 15-10-2013 12:50

Mooi en heel duidelijk dit stukje! Dit DEEL van mij is mijn manier van leven geworden en geeft mij alles wat ik nodig heb, zowel in geven en nemen. Ik zie het als een groot Goddelijk plan om te helen, waarom wij op aarde zijn is dan geen vraag meer. Je hart gaat stromen en vanuit dankbaarheid ontstaat alles verder in Liefde om je heen. 

Fijn Familie te zijn op deze aarde 

Liefs Louise

Tiffany op 15-05-2017 21:19

Heel goed om te weten, ik weet niet of je me er in kunt begeleiden? Hoe kun je stoppen met liegen?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld