Bewust-Heel
Vul het leven met jezelf in plaats van dat je jezelf vult met het leven
Een id-ENTITEIT creëren

Tijdens mijn innerlijke processen en groei, heb ik soms ineens dat dat stuk waar ik op dat moment mee bezig ben ineens HELDER is. Dat zijn ook momenten waarvan ik denk, dit moet ik delen.Deze week was er zo’n moment. Het was in eerste instantie een flits, een helder iets waar ik pas later op de dag in gesprek met mijn vriendin Dore woorden aan gaf. Ik wil het dan ook delen.Alsnog is het zo dat dit iets is vanuit mijn stuk nu en vanuit mijn heldere inzichten. Of het voor een ander net zo werkt op dit moment is altijd de vraag!Verder gaat het leven dieper en is er meer dan alleen maar deze beperkte uitleg aan dit onderwerp, maar wat ik wil is slechts vanuit deze inzichten een licht werpen op dit puzzelstukje. Woorden beperken die grootsheid van de hele puzzel, maar voor alsnog is dit de meest gangbare manier om dingen te delen met de rest van de wereld. Hierbij dus weer een klein stukje puzzel van mij:

Eerder in deze afgelopen weken kreeg ik ingevingen, inzichten vanuit mijn hart.Deze inzichten onderscheiden zich van inzichten uit mijn hoofd doordat ze briljant simpel zijn en toch zoveel zeggend.Het inzicht wat betrekking had op wat er de laatste tijd in mij speelt en omhoog komt is : Vul het leven met jezelf in plaats van jezelf met het leven te vullen.Ik was in eerste instantie opstandig, omdat meestal als ik dit soort inzichten krijg ik voel dat het zo resoneert met mij maar ik totaal niet weet HOE het toe te passen. Daar wordt ik dan een stampend ongeduldig kind van wat perse NU wil weten hoe en wat precies tot in detail! Suuz wil altijd alles snappen. EN WEL METEEN! Owee als ze iets niet snapt! Maargoed, ik vroeg mezelf dus af HOE dan het leven te vullen met wie ik ben? Doe ik dat dan al niet? En zo nee, hoe dan wel? Wie ben ik dan? Hoe voel ik dan wie ik ben???Grrrrr de opstandigheid werd groter en groter en ik voelde mij depressiever en ellendiger worden. Dat is wat er dus gebeurd als suuz dingen probeert te grijpen en onder controle wil hebben. Precies het tegenovergestelde van wat ik wil gebeurd er dan. Ik vroeg me dus af hoe ik het leven vul met wie ik ben, en ik kreeg een ingeving zo van altijd te doen wat in je op komt als eerste. Tja, opstandige suuz wist daar natuurlijk wel een argument tegen op te werpen.O dus als nu in mij opkomt dat ik per vliegtuig nu naar Spanje wil vertrekken dan KAN DAT ZOMAAR….Ofehhhh als nu in mij opkomt dat ik de hele dag wil slapen dan doen we dat maar???@%#@!! Zo werkt het leven toch niet?Zucht…tja…that’s me…dat IS Suuz… Of toch niet????BEN ik dat werkelijk? 

Verderop in de week kwamen er wat nieuwe inzichten, zoals de meesten van jullie weten krijg ik veel info door middel van beelden.

Ik zag nu een grote reuze suuz/energie en een klein donker miere/suuzje twee van MIJ dus. Wat een contrast. In de beeldenfilm werd duidelijk dat ik bij mijn geboorte een id-ENTITEIT creëerde die gevoed werd en gedijde op gedachten en emoties van mijzelf en mijn omgeving. Hoe meer die entiteit gevoed werd hoe groter het werd, en hoe meer ik mijn reuze-energie vergat en mij ging Identificeren met de entiteit van emoties. Uiteindelijk WERD ik, die entiteit. Mijn ouders noemden haar Suzanna aka Suuz. Ze werd gevoed met emoties als, schuld, spijt, onzekerheid, angst. Ze werd groter en groter. Ze vergat dat ze ergens al een grote reuze energie IS en ging volledig op in haar rol als Identiteit.  Groter en groter groeide ze.Iedere keer dat dat energieveld gevoed werd met emoties werd ze groter. Toch zag ik haar in dit beeld maar als een klein miere suuzje.Ik begreep daaruit dat dat zo klein geworden was doordat ik tijdens de zoektocht naar MIJZELF steeds meer emoties had losgelaten en opgelost en in feite deels gestopt was deze identiteit te voeden. Daardoor werd ze kleiner en kleiner.Ok maar hoe kan ik dat dan weer helemaal terug draaien? Hoe kan ik die reuze energie dan weer zijn i.p.v. van dat inmiddels kleine miertje? Want het maakt niets uit of je groot bent als die entiteit, of een klein miere energietje, zodra je je namelijk weer identificeert met die entiteit VOEL je je ellendig en ben je jezelf kwijt.Het beeld gaf antwoord op mijn vraag :HOE kan ik de reus weer zijn die ik eigenlijk ben? ‘’Simpel! Dat BEN je al! Als je beseft en bewust blijft dat je je EMOTIES niet BENT! Dan ben je automatisch JEZELF.Wees je er bewust van dat je je emoties niet bent, je ERVAART ze, je bent ze niet!’’Ok, dat vatte ik. Hoe ik het leven moest vullen vatte ik nog steeds niet, dus dat liet ik maar los, ik besloot me maar gewoon te gaan focussen op het feit dat ik met dus nog meer bewust mocht gaan zijn wanneer ik mij aan t identificeren was met mijn emoties (miertje)i.p.v. ze gewoon te ervaren!

Toen ik dus maar losliet dat ik er gewoon verdorie niets van snapte om het toe te passen in mijn leven, ging ik mij alsnog ellendiger voelen.Ik stond op als een wrak, voelde mij overreden. Als klap op vuurpijl ook nog vette file toen ik mijn dochter naar school bracht en ook nog file terug naar huis terwijl ik die ochtend juist weer een consult had (dat waar ik het leven mee kan vullen, dat wat IK kan bieden aan het leven). Toen ik opstond voelde ik al, dat ik zo geen fut en geen kracht had en dat ik wilde afbellen. Toen ik in de file zat des te meer. Ik besloot dus ook niet te gaan. Tot op dat moment in de auto, het beeld van reus en miertje weer oppoptje. (ik realiseer me nu net dat als iemand mij niet goed kent en dit leest mij waarschijnlijk echt voor gek aan t verklaren is hahaha het is allemaal te grappig om te verwoorden!!!)Goed het beeld van reus en miertje popte dus weer op, en ik hoorde mijzelf zeggen, ‘’neem je de beslissing om je consult af te zeggen nu vanuit je emoties (miertje.Id-entiteit) of vanuit dat wie je BENT?’’

………zucht………….

En toen viel ie helder! Ja hoor ik wilde gewoon weer mij laten overspoelen (vullen) door het leven precies op het moment dat ik het LEVEN zou gaan vullen met wie ik ben (consulten geven, mensen helpen).Yeahhhh…een aanknopingspunt om te gaan toepassen in mijn leven, eindelijk een clou van …HOE DAN??!!!Dus ik besloot toch te gaan. Ik voelde me ook meteen veranderen, nog steeds niet euforisch jippie maar wel ruimer! Uiteindelijk had ik nog tijd voor een kopje koffie voor mijzelf en was ik tien min eerder klaar dan ik gedacht had. Zo werkt het dus echt.

Tot zo ver mijn ervaringen die de aanleiding gaven tot de inzichten die hier onder  gaan volgen:

Heel helder stroomde de info verder binnen. Een id-entiteit creëren doen we allemaal.We creeeren vanaf onze geboorte een veld van energie wat we voeden door impulsen gedachten emoties vanuit onszelf en het beeld wat onze omgeving ons schetst van onszelf.Deze entiteit gaat leven, en we vergeten dat we gewoon ZIJN, i.p.v. dat onze (ouders, school, vrienden, en wijzelf) emoties bepalen wie we zijn.Toen viel me meteen de heldere ingeving binnen, dat hoe ik mijn entiteit negatief had gevoed met spijt, schuld, niet goed genoeg zijn er ook een andere kant van de medaille is!Iemand kan ook geboren worden met een fantastisch rustige vredige omgeving, ouders die hem/haar de lucht in prijzen. Allerlei complimenten geven, over het paard tillen, verwennen, veel liefde geven. En misschien niet eens zo extreem in uitersten, maar gewoon een rustige gezellige jeugd.Zo iemand kijkt terug op zijn jeugd, als warm, er was ruimte voor mij ik heb een fijne jeugd gehad. Betekend dat dat diegene wel zijn Reuze energie heeft weten te behouden en geen id-entiteit heeft gecreëerd? Nee!Diegene heeft net zo goed een id-entiteit die in dit geval gevoed wordt met complimenten, bevestiging van anderen, dus (positieve) emoties. Die entiteit heeft dus ook emoties nodig om in stand te blijven, zij het dan fijnere emoties dan Spijt, schuld, of wat dan ook…emoties blijven emoties… alleen net de andere kant van de ERVARING/medaille.

Goed, ervan uit gaande in dit puzzelstuk dat iedereen dus zijn reuze energie vergeten is en zich geïdentificeerd heeft met een veld energie van emoties, begin ik ook te begrijpen hoe psychologie, alle andere therapieën en alles wat betreft OMVORMEN van gedachten/emoties betreft!Iets wat ik altijd al voelde maar mijn vinger er niet helemaal op kon leggen komt nu helder in mij op. Dit onderstaande is gewoon geschreven vanuit mijn helderheid en in alle respect naar alle therapieën die er zijn!Niets is voor niets, en die therapieën en behandel methoden zijn er ook om een reden. Ik kom alleen met een ander stuk van de puzzel, niets meer en niets minder.

Stel, iemand heeft zo n identiteit als ik, gevuld met schuld en spijt, gevoed door schuld, spijt en ellende, die wil zich blijven voeden daarmee. Merkt uiteindelijk wel dat het niet erg goed met haar gaat en voelt zich ellendig. Gaat naar een psycholoog, of een andere therapie die gericht is op je gedachten/emotie patroon te doorbreken en te veranderen. Leert hier dat gedachten/emoties van negatief naar positief omgezet kunnen worden (blijven emoties alleen andere kant van medaille/ervaring) zal die entiteit daardoor dus stoppen te voeden met schuld en spijt en negatieve ellende, en gaat dit entiteit dus voeden met vreugde, positieve emoties. Je gaat er ANDERS door in het leven staan dat zeker! De entiteit zal inderdaad veranderen van negatief naar positief, maar het blijft een emotie/gedachtenveld het is niet WIE JIJ BENT.

Alsnog BLIJFT de entiteit in tact alleen wordt nu gevoed met andere emoties en gedachten! Nog steeds ID-entificeert de persoon in kwestie zich met iets wat hij of zij NIET is. Je BENT niet niet je gedachten en emoties. Ook de positieve niet! JE BENT AL GEWOON!De persoon gaat zich beter voelen omdat hij juist nu de andere kant van de medaille ervaart. Gaat anders in het leven staan. Want het is een verlichting als je je niet meer ellendig voelt, en je Identiteit kan vullen met positieve dingen! Dus denk je dat je je de juiste weg hebt genomen.En dit is ook zo! Namelijk om echt bij JEZELF uit te komen zul je moeten ervaren wat het is beide kanten van de ervaring te ervaren.Zo werkt het ook net andersom.

Begin je dus dit leven met een positief gevulde ID-entiteit en heb je (bijna) alles voor elkaar in het leven, goede jeugd, goede baan, mooi huis, gezond, alles is af?Dan zul je uiteindelijk toch ook uitkomen bij de andere kant van de ervaring.Je zult een opening hebben waardoor in je latere leven toch iets gaat knagen wat je herinnert aan het feit dat er iets niet klopt! Dat je niet compleet bent, dat je niet bent wie je bent! (dat je alsnog niet je reuze energie BENT, maar je je geïdentificeerd hebt met iets wat je denkt dat je bent). Je zult op dat kantelpunt de andere kant van de medaille gaan ervaren en je ellendige en leeg gaan voelen, omdat iets in jou je verteld dat je je focust op iets wat je niet bent.

Ben je je leven gestart met een negatief gevulde ID-entiteit zal er uiteindelijk een punt komen in je leven waardoor je voelt dat er iets niet klopt.Ik riep namelijk al vanaf heel klein, DIT BEN IK NIET! Ik ben diep van binnen ANDERS dan dat ik mij gedraag! En dan ga je op zoek naar middelen om het knagende gevoel op te vullen, doormiddel van positieve gedachten en anderen vormen. Uiteindelijk is het allemaal 1 pot nat. Het creëren van IETS wat je NIET bent.Je bent niet je EMOTIES en gedachten, of ze nou positief zijn of niet. Je bent niet wat je ouders jou en je jezelf wijsmaakte. Je BENT gewoon! Je kunt het leven pas vullen met wie jij bent, als je eerst weet wat je NIET bent.Ik vulde mijn leven met mijn gedachten entiteit, met mijn emoties die mij overspoelden en bepaalden hoe ik in het leven zou moeten staan. Wat er bij mij past en wat er niet bij mij past. Wat ik wel en niet kan. Wat ik wel en niet zou moeten doen.Ik wist het al, altijd al. Alleen hij valt nu helder. Het voelt raar en eng, om vanuit zo’n beperkte identiteit, naar je grootsheid, en reusachtige energie terug te keren en vanuit daar te gaan leven. Door gewoon TE ZIJN! Ook ik ben er nog niet geheel uit, zoals ik al zei hij valt hier nu net echt pas helder of toch niet? :-)

Tot zover, wordt vervolgd!!

Suzanna

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld