Bewust-Heel
Vul het leven met jezelf in plaats van dat je jezelf vult met het leven
In de herhaling?!

Cirkels

Serieus? Ik zie het overal om mij heen, vele mensen van wie ik zielsveel hou zie ik worstelen met een en het zelfde iets. Cirkels. Ze lijken er zo van te houden, maar het maakt ze tegelijkertijd kapot. Nog ff en mijn halve vriendenkring ligt volgens mijn begrippen tussen zes planken.
Als zich een rode draad in je leven heeft ontwikkeld en je blijft op alle vlakken in je leven in de zelfde circel, en je hebt alles geprobeerd, anders denken, tegen jezelf zeggen kom doe is normaal en het wegstoppen, vluchten, als het even goed gaat denken zie je wel en vervolgens nog keihard verder kelderen.
Waarom zou je jezelf dat aan willen doen? Houden ze ervan om zichzelf te martelen???Waarom in hemelsnaam? Hou je van pijn ofzo?Wil je dood?

Kennelijk omdat niet iedereen in de spiegel wil kijken en de verantwoordelijkheid voor wat er in het leven gebeurd alsnog niet direct of pas veel later bij zichzelf gaan zoeken als de gevolgen inmiddels al zover zijn dat alles kapot is en je alles kwijt bent waar je van houdt. Omdat die mensen het nodig hebben om het op een andere manier te leren? Dat is de enige reden die ik nog redelijk vind om te bedenken.
En dan kom ik voorbij in dit verhaal, ik wil dat zo graag voorkomen! Want ...(goede reden) MIJN manier werkt ECHT!
Zo graag wil ik ze vertellen wat ik zie en hoe ik het zie en hoe ze de pijn kunnen verlichten en dat het beter met ze gaat. Omdat ik het naar eigen ervaring zo heb gedaan en een totaal ander mens ben geworden. Dus dat wil ik ook voor de rest van de wereld. Het is immers zo simpel hoe stom kunnen ze zijn dat ze dat niet zien?
Maar! Als het mij zo raakt dat die mensen niet op pakken wat ik ze voorschotel (vaak vragen ze mij er ook om) dan moet ik in dit stuk dus ook in de spiegel kijken want wat zegt dat over mij?
Want weet ik het dan beter? Wie ben ik meer dan dat zij zijn? Als ik het zelf kon waarom denk ik dan dat ik hen moet helpen? Wat is het in mij dat ik dat maar blijf doen? ……..ik baal een beetje van het antwoord…..:

Cirkels! Ik doe het weer! En weer en weer en weer raakt ik moe en gefrustreerd bij het zien van mijn geliefden en dat mijn WOORDEN niet echt binnenkomen bij ze.
Hmmmmm, ik doe dat mijn hele leven al. En steeds maakt het mij moe en doet het mij pijn. Hou ik van pijn ofzo???ben ik graag moe????Waarom zou ik mezelf willen martelen?
En ik maar denken dat de mensen mij leeghalen en ik me daarna een dag overreden door een trein voel. Ik kon mijzelf in dit verhaal maar niet vinden de laatste tijd.
Het zo subtiel dat ik niet door had dat ik het nu ook nog steeds zelf doe.
Want de laatste tijd geef ik geen ongevraagde raad en hou ik steeds vaker mijn mond als ik voel dat ik niets moet zeggen. Maar dat is meer omdat ik beredeneerd heb dat ik dat beter niet kan doen. Alsnog geef ik dan ondanks dat ik geen woorden meer weggeef WEL mijn energie weg in plaats van mijn gevoel door te laten komen en iets te zeggen of niets te zeggen op basis van gevoel. Want ik ben alsnog in mijn hoofd die ander aan het beoordelen en aan het overdenken hoe die ander het eigenlijk wel zou kunnen doen. Dan heb ik nog wel niets gezegd, maar het principe is toch hetzelfde en daar lekt mijn energie naar toe. Het zegt dus over mijzelf dat een deel van mij het altijd beter denkt te weten en zich niet kan overgeven aan de flow, aan wat mijn essentie voor mij in petto heeft in het leven. Bedenkt hoe het zou moeten. Net zoals ik dat voor anderen doe, zelfs al zeg ik niets. Terwijl als ik mijn gevoel zou laten doorkomen ik er gewoon vrede mee kan hebben als ik niets zeg omdat ik weet dat de ander het zelf kan en moet ervaren of dan kan ik iets zeggen wat ECHT raakt en binnenkomt. Maar...dat doe ik niet.... Waaaauuuuwww ...Mijn eigen cirkel! Er is dus een halve vriendenkring voor nodig die bijna dood tussen zes planken ligt om MIJ bewust te maken van deze cirkel. En nu moet ik heel hard lachen om mijzelf!
Reacties

Mirjam op 25-09-2014 11:45

Herkenbaar Suzanna, je bent niet de enige die dit zo ervaart. Leuk om dit te lezen en de herkenning en iets waar ik dus paar dagen geleden tegenaan liep en het deed me pijn en verdriet. Maar ik ben ook blij dat ik in de spiegel kon kijken van diegene voor wie ik het beter dacht te weten allemaal. Het werkt ook van de andere kant.. ik heb het vaak zat meegemaakt dat anderen precies wisten hoe ik het wel of niet moest doen (waarvan het vaak ook klopte hoor). Maar ik zag het (nog) niet in, ik moest Zelf door de ervaring heen voordat ik het zelf kon inzien. en dacht dan ' verhip, ze hadden nog gelijk ook, damn'. Ook al voel je of zie je bij een ander wat 'goed' voor diegene zou zijn qua verwerking/heling, diegene zal zelf in de spiegel moeten kijken of door het geheel te ervaren en zelf de knop om te zetten en het dan in kan zien hoe zij/je bepaalde patronen in je leven kunt doorbreken.

Liefs, Mirjam

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld